Общо 33-ма клиенти на ЧЕЗ спечелиха в рамките на кампанията „Безплатна сметка за ток”, организирана от ЧЕЗ и ePay.bg, съобщиха от електроразпределителното дружество. На 3 януари 2011 г. бе изтеглен последният печеливш от томболата, която се провеждаше всеки понеделник в периода от 17 май до 31 декември 2010 г. В жребия участваха автоматично всички, които плащат задълженията си за електроенергия през ePay.bg.

В рамките на кампанията ЧЕЗ подари на своите клиенти суми на обща стойност 1657,43 лв.

Междувременно за последната една година е отбелязан ръст от 13% в електронните
плащания на клиентите към компанията. Само за 2010 година са реализирани над 1,8 милиона електронни транзакции за плащане на сметки за електроенергия към ЧЕЗ. Това дава на експертите в компанията основание да смятат, че доверието на клиентите към този вид услуги се е повишило и обемът на тези плащания ще продължи да бележи същия устойчив растеж. От компанията партньор в кампанията – “Ипей”, споделят, че само за периода на кампанията „Безплатна сметка за ток” плащанията през системата Epay.bg са се увеличили средно с 21%.

„Тази година ние ще се съсредоточим основно върху разширяването на възможностите за дистанционно обслужване на нашите клиенти. По този начин целим да ги улесним, да спестим тяхното време и да им предоставим максимален комфорт. Ще работим за допълнителното популяризиране на начините за безкасово плащане и развитието на обслужването по телефона. Разбира се, най-големи надежди възлагаме на основния си проект от стратегията за разширяване на възможностите за дистанционно обслужване –електронната фактура, която е в процес на тестове”, каза Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите” в „ЧЕЗ Електро България”.

Скоро се очаква стартиране на услугата електронна фактура както за битовите, така и за стопанските клиенти на компанията. С еднократно подаване на заявление във всеки от центровете за обслужване на клиенти в Западна България всеки наш клиент ще може да замени хартиената си фактура с електронна. Клиентите, сключили споразумение за индиректно заявяване на услуги, ще могат да направят това по телефона.