Лекар от МВР болница стреля по таксиметров шофьор при инцидент на пътя тази нощ в София. Водачът на таксиметровия автомобил е настанен в болница, без опасност за живота.

Малко след „екшъна" десетки таксита се събраха пред сградата на парламента в знак на протест, но до по сериозни инциденти не се е стигнал.

След проверка от МВР съобщиха, че сблъсъкът между двамата мъже е станал след конфликтна ситуация на пътя при червен светофар на кръстовището на булевардите „Васил Левски" и „Дондуков".

Таксиметровият шофьор и мъжът, пътуващ във „Фолксваген Поло", излизат от колите и започва сбиване.
Шофьорът поваля опонента си на земята и му нанася множество удари с юмруци по главата. В същия момент съпругата на потърпевшия, която управлявала фолксвагена, се опитва да се намеси, но също е повалена на земята.

Мъжът й успява да се върне до колата и да произведе изстрел. Предстои експертиза на модела, марката и калибъра на оръжието.

Малко по-късно е издирено семейството, участвало в инцидента. Двамата са задържани по за 24 часа. Установе но е, че 48-годишният мъж и съпругата му са съответно лекар и медицинска сестра в Медицинския институт на МВР.

Пострадалият 25-годишен таксиджия е криминално проявен за кражба през 2003 и незаконна таксиметрова дейност през 2010 година.
Допълнителна проверка констатирала, че свидетелството му за управление е обявено за отнемане поради факта, че за различни нарушения на Закона за движение по пътищата са му съставени 62 акта и са му отнети 128 контролни точки.