Мъртвото бебе от Радомир не е било убито от родителите си. Според направената тази сутрин аутопсия, смъртта е настъпила от задушаване, най-вероятно от храна, съобщи bTV. Родителите все още са задържани.

Опровергана беше първоначалната информация за следи от насилие по тялото на детето. От прокуратурата съобщиха, че на двамата родители ще бъдат повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост. Тепърва ще се изясняват обстоятелствата, при които бебето се е задушило.

Роднини на семейството казаха пред телевизията, че бащата и майката на детето са имали проблеми, които често довеждали до скандали. Въпреки това, дирекции "Социално подпомагане" и "Закрила на детето" не са получавани никакви данни за това семейство, заявиха представители на двете социални институции.

"Към 13:30 часа вчера получихме сигнал от Районна прокуратура, че три деца са изоставени без родителски надзор. Предприехме действия за незабавно посещение на адреса. Заварихме три дечица - неглижирани, при крайно мизерни условия, на студено", заяви Светолсава Асенова, директор на Социално подпомагане в Радомир.

По думите й семейството е дошло в града от Царево преди три месеца без постоянен адрес. Децата не ходели на училище, а родителите им получавали месечна помощ от 135 лева.