Сигналът бил получен по телефона  снощи, около 19 часа от шофьора на возилото. Той съобщил, че докато пътувал в района на местността “Пик”-а бил застигнат от “Ауди А 8”, собственост на шефа на фирмата, за която работел и джип “Опел”. Работодателят му направил знак и  Д.Д. спрял камиона.

Тогава от “Ауди”-то слезли шефът му и още четирима души, които го изкарали насила от возилото. Работодателят М.М./40г./се нахвърлил върху него с юмруци и ритници.

Вследствие нанесения побой потърпевшият получил охлузвания по тялото и му бил избит преден зъб. Част от нападателите се качили в камиона и потеглили към София. Другият шофьор се уплашил от станалото и не спрял возилото. Пред пристигналите след минути полицейски служители Д.Д. съобщил, че заедно с друг шофьор от същата фирма пътувал от Полша за България.

В Полша двамата колеги натоварили камионите с картофи и вчера към 14 часа влезли през Оряхово в страната. В 18 часа шефът на фирмата звъннал по телефона на Д.Д. и го попитал къде се намира в момента. Служителят му отговорил, че се движат в района на Враца. Криминалистите започнали незабавно работа по издирване на извършителите.

Магистралните полицаи от ОДП-София били предупредени, че по трасето се движат грабителите и скоро в района между тунелите “Ечемишка” и “Топли дол”  автопатрул  спрял принудително возилата. Заловени били Н.Н. /43 г./ от Годеч и софиянците З.П. /40 г./, М.М. /40 г./ и Й.Й. /39 г./. В хода на разследването се установило, че З.П. е собственик на втория камион, който бил даден на фирмата на М.М. под наем.

Пред криминалистите М.М. разказал, че взели решение да нападнат шофьорите, заради неуредени парични отношения. Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Возилата са иззети. В камиона, шофиран от Д.Д. са открити личните му документи и мобилния телефон, предмети на грабежа. Обстоятелствата по инцидента се изясняват.