В петък вечерта автобус, който превозва работници от Етрополе за смяна в завод ЕПИК, се е преобърнал на пътя. Катастрофата е станала близо до местността Манастирица преди Правец. Пътниците от автобуса са били извадени през прозорците, една жена е била наранена и закарана в болница. Тя е добре и до два дена ще бъде изписана.
Според неофициална информация автобусът се е преобърнал, за да избегне челен удар с идващ срещу него джип. Джипът е бил управляван от жена, която била с детето си. Тя също е получила наранявания. След джипа се движил съпругът на водачката на джипа с друга кола. След инцидента той веднага качил жена си и детето си в своята кола и потеглил за Етрополе, казаха източници от полицията.
Шофьорът на автобуса е от Етрополе. Превозваческата фирма също е етрополска. Няма точни данни колко са били пътниците в автобуса, но той е 32-местен и около 30 човека са от Етрополе, които работят в ЕПИК.
По данни от полицията на шофьора е взета проба за алкохол и  тя е отрицателна. Няма алкохол и в кръвта на жената, карала джипа.