Снощи в НДК беше чествана десетата годишнина от създаването на Тур Клуб Ре Марк, което премина под патронажа на заместник-кмета на София Минко Герджиков.
Бяха наградени общински, медийни, туристически, политически и бизнес представители с най-голям принос в популяризирането на Тур Регион Балкания, разпределени условно в три категории.
Наградените получиха грамоти от Управителния съвет на Тур Клуб Ре Марк и специално изработено за годишнината керамично сито-пано с изобразени растения от Троянския и Априлския Балкан.
Сред наградените в първата категория „представители на общинските ръководства” е и кметът на Община Етрополе инж.Богомил Георгиев. Наградата му връчи Николай Заричинов – председател на Тур Клуб РеМарк.
Инж.Богомил Георгиев благодари на организаторите на Тур Регион Балкания за направеното, с тяхно съдействие, за развитието на Етрополе и общината като туристическа дестинация.
Той изказа благодарности и към екипа на Общината, който работи успешно в тази насока. „Днешната награда ни амбицира към повече усилия и работа за развитието на туризма в Етрополе и за просперитета на общината”.
След връчване на наградите, роденият в Троян китарист виртуоз Христо Кирилов изнесе благотворителен концерт в памет на Иван Балсамаджиев. Спомени за големия български артист споделиха Влади Въргала и режисьора Николай Евтимов.