Криминалисти задържаха 35-годишния Васил Петров, известен с прякора Бахамата, който бе обявен за общодържавно издирване.

Васил Петров е кум на Ангел Христов-Геле, по-известен като един от братята Галеви.

Петров е криминално проявен, регистриран за извършени кражби, измами, използване на фалшиви парични знаци. Той изтърпява ефективна 10-месечна присъда в Бобовдолския затвор, но не се върнал в килията си след изтичане на отпуск. Издирван е от август 2010 година, съобщава пресцентърът на МВР.

При полицейска операция служители на Главна дирекция "Криминална полиция" са задържали Бахамата в столицата. При задържането му в близост до заведение в квартал "Люлин" Васил Петров не е оказал съпротива, уточнява МВР.

Присъдата на Бахамата е за управление на автомобил в нетрезво състояние. Той е осъждан още за кражби и използване на фалшиви парични знаци.

В края на миналата година Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, реши да се отнеме в полза на държавата недвижими имоти, които са негова собственост. Производството за конфискация бе потвърдено от магистратите в Окръжен съд - Благоевград.