Braemar Golf, мениджърската компания, управялваща Голф клуб „Правец”, обяви назначението на Алън Рогът за голф директор на Pravets Golf & SPA. Той встъпва официално в длъжност на 17 януари 2011 г.
Алън Рогът е с богат международен опит в управлението на голф комплекси. От 2006 г. неговото име започва да се асоциира с българския голф, след като поема управлението на първия голф клуб в България „Св. София” като генерален мениджър, а три години по-късно през март 2009 г. е поканен да оглави отдел „Голф развитие” в Българската голф асоциация. За това време Алън Рогът успява да затвърди имиджа на БГА на международно ниво и да развие спорта на местно. Той успешно развива и провежда Детската голф програма в училищата в София и региона, както и редица турнири на местно и европейско ниво. Сред заслугите му са успешното провеждане на най-големите български турнири – Открития шампионат на България и Държавното първенство.
Изключителните познания на Алън в областта на голф индустрията, както и авторитета, с който се ползва на голф пазара в Източна Европа, ще допринесе много за успеха на Голф клуб „Правец” с официалното му откриване на 15 май 2011 г. Голф съоръженията на Pravets Golf & SPA са сред най-добрите в Европа – голф игрище с 18 дупки, проектирано от известния архитект Питър Харадайн, и Голф академия, чиято основна цел е да развие голф играта на местно ниво и да предложи голф обучение за всеки, независимо от неговите способности и цели в голфа.
Pravets Golf & SPA се гордее да бъде домакин на първия професионален голф турнир, организиран някога в България, а именно Европейски професионален шампионат по голф, които ще се проведе от 25 до 30 септември 2011 г.
Джонатан Пендри, Голф директор на Braemar Golf коментира: „Алън беше избран сред над 60 кандидати заради способността му да поема и ръководи голф съоръжения, които да доведе до търговски успех. Той е добре познат и уважаван в средите на българските голфъри и ние сме изключително щастливи, че можем да се възползваме от неговия опит”.