Рано тази сутрин бе извършена кражба чрез взлом в търговски обект в центъра на Ботевград. 

Около 4:00 часа, неизвестни засега субекти, разбиват стъклото на входната врата на фотото до ДЗИ и проникват в помещението. СОТ-а се задейства веднага и предусещайки скорошното пристигане на охранителите,  апашите се изнасят само с един монитор за компютър, който се е намирал най-близко до разбитата входна врата. След броени минути пристига дежурният патрул на охранителната фирма, обслужваща обекта и констатира инцидента. В този ранен час не успяват обаче  да се свържат със собствениците за да ги известят и остават да охраняват фотото до сутринта. Незнайно защо обаче не сигнализират  полицията за взлома още в момента когато пристигат и установяват взломяването на входната врата. Служители на РПУ-Ботевград са известени чак около 8:00 часа и веднага пристигат за оглед заедно със съдържателите на обекта.

Констатирана е липсата само на един LCD монитор . В помещението е имало и друга техника и малка сума оборотни пари, но те са останали непокътнати.  Взети са отпечатъци от местопрестъплението и е образувано полицейско дознание срещу неизвестен извършител. Обработват се и данните от охранителната видео камера, монтирана в обекта както и от видео камерите на съседните ДЗИ и Алианц

Минути след приключване на огледа и снемането на отпечатъците, собствениците на търговския обект подмениха  счупеното стъкло на входната врата.