"Много рядко си позволявам да правя изказвания относно личния си живот. За мен никога не е било приоритет той да бъде публично достояние и няма да допусна да бъде такъв" - заявява Ники Михайлов в собствения си сайт.

" Искам категорично да заявя, че никога не съм имал трайни и сериозни отношения с модела Бориса Тютюнджиева, а по-скорo флирт. Ако часовете прекарани в една стая с нея, за някои е връзка, то за мен е просто флирт, който започна само след час разговори и приключи завинаги още същата нощ. Ако това е връзка, то е ''връзка'' за една вечер. Всеки сам, може да си направи изводите от тези думи. Аз не искам и няма да бъда циничен, защото възпитанието ми не го позволява. Няма да позволя също така, името ми да бъде свързвано с модели, които бегло познавам, защото по-този начин самия аз обиждам истински стойностните жени в моя живот. А нито една от тях, не заслужава да бъде сравнявана с момичета, чиято репутация е повече от компромисна. Моето лично достойнство също! " - разгневено обеснява взаимоотношенията с жените в живота си футолиста.

Междувременно бившият приятел на Николета Лозанова се раздели окончателно с приятелката си Александра Арабаджиева. Двамата ходеха заедно в последните две години и половина, като дори посрещнаха 2011 година на Пампорово заедно. Раздялата им е станала, след като в началото на годината Михайлов замина на подготовка в Испания с холандския шампион.

"Да, вече не съм с Алекс. Заедно решихме, че така е по-добре и за двама ни на този етап.  Продължаваме да поддържаме отношения си, но само като приятели. Аз държа на нея и й желая всичко най-хубаво. Пожелавам й много успехи в живота и в конния спорт" , призна Михайлов пред sportal.bg.