Тази година традиционният конкурс за местни литературни и музикални таланти премина под знака на 140-годишнината от основаването на  Народно читалище „Тодор Пеев – 1871”, което заедно с Община Етрополе е съорганизатор на проявата.
Малкия читалищен салон събра многобройна публика, подкрепяща 23-мата участника в литературното съревнование. Те бяха разделени в три възрастови групи – деца до 14 години, от 15 до 18 години и възрастни. Конкурсните творби от раздели поезия, проза и хумор се оценяваха от компетентно жури с председател поетът Георги Билев и членове литераторите  Станка Димитрова и Цветанка Николова.
Публиката също имаше възможност да изрази предпочитанията си с попълване на листовки. Тази година регламентът включваше и допълнителен раздел - творби, посветени на видния етрополец даскал Тодор Пеев, съратник на Левски и Ботев и основател на читалището в града.
Между отделните кръгове звучаха стихове на местни поети и песни от етрополски автори в изпълнение на младежки вокално-инструментален състав с ръководител Кирил Лихарев.
След изслушване на творбите бе обявено и крайното класиране. /Класираните творби от журито и от публиката сме качили в отделни материали/.
Със специален приз бяха уважени етрополски творци, дългогодишни участници в конкурса „Етрополска зима”, дали своя принос за развитието на културата в етрополския край.
Грамотите връчи кметът на общината инж. Богомил Георгиев, заявявайки твърдата позиция на общинското ръководство и за в бъдеще да се полагат грижи за развитието на духовната сфера.
Кметът съобщи и добрата новина, че предстои формирането на фонд, подпомагащ талантливи деца от Етрополе.
Източник: еtropole.info с известни съкращения