Детето е в болница, образувано е досъдебно производство по случая.

Стар познайник на полицията е задържан в ареста на ботевградското районно управление за побой на 5-годишно дете. На насилника е взета 24-часова полицейска мярка, а момиченцето с множество травми и наранявания – настанено в реанимацията на болницата „Пирогов”.
Сигналът за инцидента е получен в местното районно управление вчера следобед на тел. 112. Анонимен жител от с. Скравена съобщил за дете, жертва на побой. Пристигналият на мястото на инцидента полицейски екип заварил възрастни и няколко деца в къщата, но по нито едно от тях нямало следи от наранявания.
Снощи, около 21 часа, криминалисти научили, че на същия адрес действително има пребито дете. Когато влезли в къщата, майката – Д.Г. /29 г./ се опитала да скрие едно от децата като го покрила с одеало. Петгодишното дете било в явно неадекватно състояние, цялото в синини. Заедно с майката, то е транспортирано в ботевградската болница, а след това – в “Пирогов”. Лекари установили, че детето е с оток на мозъка, счупване на кост, множество хематоми. Констатирани са и стари травми.
Според първоначалната информация биологичният баща на детето – Т.Н. /31 г./  е автор на побоя.  До декември м.г. момиченцето било настанено от социалните служби в Дом за деца лишени от родителски грижи в с. Гурково, поради невъзможността на родителите да се грижат за него. Тогава майката и бащата декларирали, че материалното им положение е по-добро и искат да си го вземат от дома.   
За случая са уведомени служителите от Отдела за закрила на детето към Дирекция “Социално подпомагане”-Ботевград.
Т.Н. е криминално проявен. Той е автор на множество кражби и грабеж, осъждан е. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа в местното РУП.
В момента полицаи разпитват съседи и роднини на семейството.  Случаят е докладван на дежурния прокурор в Районна прокуратура-Ботевград. Води се досъдебно производство по чл. 129, ал.1 от НК.