Ученичката от ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров” Ива Грухланска участва с видеоклип в конкурса “Това не е просто игра, това е твоят живот”, посветен на мотото на годишната кампанията за безопасен Интерен, която стартира от днес. Клипът е със субтитри на английски език. Той може да се види на: http://www.youtube.com/watch?v=SDR0FlPc4Kw&feature=feedf.
Организатор на конкурса е Националният център по безопасен Интернет при фондация “Приложни изследвания и комуникации”.

Международният Ден за безопасен Интернет се организира от 8 години от Европейската мрежа от центрове за безопасен Интернет INSAFE през месец февруари, за да насърчава по-безопасна и отговорна употреба на онлайн технологиите и мобилните телефони сред децата и младите хора по целия свят.

С течение на годините Денят за безопасен Интернет се превърнa в най-голямото събитие, свързано с онлайн-безопасността на децата. Той стана популярен и отвъд традиционния си географски регион. Сега той се отбелязва в повече от 60 страни по света, от Бразилия до Япония и Кения.

Тази година фокусът ще бъде поставен върху виртуалния живот. Младите хора днес прекарват голяма част от живота си в дейности, вариращи от онлайн игри до общуване в сайтове-социални мрежи. При това те се сблъскват с множество предизвикателства, свързани с поверителността на личната информация, репутацията и здравето им.