На 11.02.11 г.(петък) от 13:00 в официалната зала на Столична община се проведе пресконференция за представяне на благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри”, в която като партньор се включи кметът на Община Етрополе - инж. Богомил Георгиев и МБАЛ „Проф. Д-р Александър Герчев” – гр. Етрополе.
Както вече съобщихме, кампанията ще стартира с благотворителен концерт "Нека бъдем по-добри" на 13 февруари 2011 г. от 18:00 в Зала „България”.
В концерта ще участват изпълнители от българската поп и рок сцена: Лили Иванова, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Росица Кирилова и Благовест Аргиров, Искрен Пецов, група СПРИНТ, Любо Киров, Виктория Керин, Валентин Асенов, група ЖЕСТИМ, Международна музикална програма „Клуб на пеещи дипломати и Ко” и Симфоничен оркестър с диригент Пламен Бързийски. Водещи на концерта са Мария Андонова и Робърт Янакиев.
По инициатива на Столична община през 2008 г. стартира благотворителна кампания. Тя запозна по-отблизо обществото с проблемите на хората в това състояние и го направи съпричастно, както и фокусира вниманието на институциите върху социално значими проблеми.   
Събраните средства, в размер на 170 000 лв., се предоставиха за лечение и рехабилитация на петима младежи в „будна кома” .
Проблемите на хората в това състояние и техните семейства са основно липсата на постоянно медицинско наблюдение и на регламентирано финансиране за дългосрочна рехабилитация.  
Столична община вече трета година полага усилия този проблем да се превърне в национален приоритет и инициира нова благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри”, с поредица събития през годината, посветени на каузата. Набраните средства са предвидени за изграждане на центрове за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти в болниците в Панчарево и гр. Етрополе, които предоставят част от материалната си база.   
В пресконференцията участва заместник-кметът на София Албена Атанасова, както и представители на всички привлечени в каузата институции: Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Народното сэбръние, Националното сдружение на общините в Република България, община Етрополе, както и неправителствени организации на родители и близки на пострадали при инциденти, спонсори и участниците в концерта.