Преди известно време Sony пуснаха нов Firmware за Playstation 3. Освен стандартните малки проблеми, в него бе включена и защита от хакерите. Тези защити могат да се срещнат във всички игри от известно време насам.

Проблемът е, че начинът, по който Sony защити конзолата си от хакери, навреди и на много потребители, които са сменяли хард диска си, защото той бива напълно унищожен, пише kaldata.bg.

Много потребители с този съществен проблем са се свързали с компанията за компенсация, но от Sony отвръщат, че геймърите „ще трябва сами да си платите за повредите". Потребител на официалните форуми на Sony с псевдоним aLLerGic_2_paIN се е заел със задачата да осъди компанията.

Човекът е говорил с петима адвокати. Четирима от тях са видели случая като основателен, а един от тях е искал веднага да се заеме, след като прочел имейла от засегнатия потребител.

В момента той набира последователи, за да може около случая да се вдигне повече шум. По този начин Sony няма да могат да игнорират последствията от последния си ъпдейт.