Местните криминалисти разкриха три кражби през вчерашния ден. С полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление са задържани двама криминално проявени – А.И. /22 г./ от с. Новачене и Н.К. /22 г./ от Ботевград. На 4 февруари собственик на фирма в с. Литаково сигнализирал за кражба на електрожен. В хода на разследването криминалисти установили автора на престъплението – 16-годишен младеж от същото село. Пред инспектор от Детска педагогическа стая момчето признало, че след кражбата пласирало електрожена в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Ботевград. След снемане на обяснение, непълнолетният бил предаден на родителите.
Двама са авторите на кражба на част от 160-литров обществен казан за варене на ракия в с. Новачене, собственост на местна потребителска кооперация - стана ясно след разследване на местни криминалисти. Сигналът за престъплението е получен на 7 февруари. Полицаи установили извършителите – Н.К. /22 г./ от Ботевград и П.П. /25 г./ от с. Новачене, криминално проявени. Инкриминираната вещ била предадена в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в столицата. Н.К. е задържан в РУП-Ботевград  с полицейска мярка за 24 часа. По случая било образувано досъдебно производство.
За 24 часа бил задържан и авторът на кражба на метални отпадъци от къща в с. Новачене – А.И. /22 г./, криминално проявен. Сигналът за престъплението е получен от собственика на 14 февруари. В хода на разследването се установило, че след кражбата А.И. пласирал металите в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Ботевград. По случая се води досъдебно производство, съобщава пресцентърът на МВР.