47-годишна жена от Благоевград е изпаднала в кома и е с опасност за живота, след като беше простреляна късно снощи, информира е-79.com.

Катерина Самарджиева бе ранена снощи към 21.00 часа във вила в благоевградското село Логодаж. Веднага след това тя е настанена в реанимацията на благоевградската болница в контактно състояние. Там тя обяснила, че е простреляна два пъти, а стрелецът е 62-годишният Пламен Алексов, с когото живеела на семейни начала.

Веднага след приемането й е свикан лекарски екип, който я оперирал в продължение на 4 часа. Самарджиева имала две рани от куршум - първата между дясната гърда и ключицата и втора - в дясната страна на кръста.

Според лекарите най-вероятно Самарджиева е простреляна с един куршум отгоре надолу, което означава, че е била в седнало положение. Куршумът е поразил десния бял дроб, има хемо и пневмоторакс, засегнат е и десният бъбрек. В гръдната кухина на простреляната се е изляла към 300-400 милилитра кръв. Простреляният дроб е дрениран.

Самарджиева е поставена в медикаментозна кома и на апаратно дишане. По неофициална информация двамата са университетски преподаватели в местен ВУЗ.

Инцидентът станал след възникнал скандал между двамата. По - късно мъжът е задържан, а по време на разпита обяснил, че е прострелял жената, чистейки пистолета си.

След проверка е установено, че оръжието на Алексов не е законно и е иззето, за да бъдат изготвени експертизи. По неофициална информация стрелецът е употребил алкохол.