Ботевградски криминалисти заловиха двама, ограбили жена след инцидент на главен път Е-79. Престъплението било разкрито със съдействието на колеги от ОДМВР-Враца.
 И.В. /24 г./ и Ц.В. /21 г./ от с. Згориград, Врачанско, били задържани с полицейска мярка за 24 часа в РУП-БотевградНа 18.02. вечерта потърпевшата пътувала с 18-годишната си дъщеря и 14-годишния си син за гр.  Лом. Докато шофирала л.а. “Ситроен Саксо”, близо до с. Новачене, била засечена от л.а. “Пежо 405”, червен на цвят. Жената се принудила и спряла. От другия автомобил излезли двама младежи, които  започнали да я обиждат, че ги е засякла. Дъщерята също се включила в спора, което извадило от равновесие арогантните младежи. Те се нахвърлили върху двете жени – единият хванал майката за косата, а другият ударил шамар на дъщерята.  В суматохата майката счупила и захвърлила палката, с която я заплашили нападателите. Двамата младежи принудили жената да я заплати и когато извадила портмонето си, единият издърпал всичките й пари – около 150 лв. Наглите грабители отмъкнали и джобните пари на сина й – около 7,50 лв, след което заплашили майката, че ще последват още неприятности, ако дръзне да се оплаче. Докато траел инцидента на пътя се образувала огромна колона от автомобили, но всички наблюдавали случващото се без да реагират и помогнат на потърпевшите. Уплашената жена размишлявала два дни и на 20.02. събрала сили да подаде жалба в полицията.
След бързата реакция на ботевградските и врачанските полицаи бил установен автомобила, както и самоличността на возещите се в него. На 21.02.  двамата младежи   били задържани  с полицейска мярка за 24 часа в РУП-Ботевград. Извършено е разпознаване.
По случая се води досъдебно производство.