Изпочупени коли на градския транспорт, ранени полицаи, задържани запалянковци е част от равносметката на вандалщините около вечното дерби между отборите на Левски и ЦСКА.

Върху три автобуса и два тролейбуса са нанеси щети след мача между Левски и ЦКСА на стадион „Георги Аспарухов".

Това съобщиха от Центъра за градска мобилност, на които се позовава Дарик. От там посочват, че най-големи са щетите по автобус, марка „Икарус", пътувал по линия номер 120.

Счупени са седалките, изкъртен е таванът, както и част от врата. На автобус, пътувал по линия номер 404, е потрошен едното панорамно стъкло от страни, както и стъкло на вратата. Друг автобус - по линия 213, също е с щети, но те са по-малки в сравнение с останалите две коли.

Дупки в тавана и счупени плафони на осветителните тела има в тролейбус по линия номер 1 след снощния мач. Нанесени са щети и на една от колите, които са най-нови за градския транспорт в София - тролейбусите марка „Шкода". В такъв тролейбус, движещ се по 11 линия, е счупен плафон.

Полицията предприе крайни мерки и на полувремето изгони от стадион „Герена" публиката на ЦСКА. Няколкостотин полицаи от специализираните звена на полицията нахлуха в Сектор Г на почивката на мача. Бронирани отгоре до долу, те влязоха сред феновете на „червените" и ги изтласкаха от техния сектор извън стадиона.

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов съобщи, че по време на двубоя са пострадали трима полицаи. Двама от тях са от СДВР. Те са пострадали от бомбичка, хвърлена от зрител на мача. Единият от тях е приет в „Пирогов".

Във връзка с вандалщините около снощния мач, от СДВР ще обявяват подробности на брифинг по-късно днес.