Общо 12 души са арестуваните днес при полицейската операция, насочена срещу проституцията. Тя бе проведена в Ботевград, на ПИК-а и на околовръстното шосе на София. Сред задържаните е лидерът на престъпната група, известен с прякора си Пинко. Седем от задържаните са сутеньори, охрана и шофьор на проститутките. Задържани са и четири проституиращи жени. Те са пълнолетни, трите са от Ботевград, една от Пернишко.

При проверките на адресите са открити контрабандни цигари и алкохол, тетрадки с оборотите от дейността на момичетата, пет хиляди лева, 19 златни кюлчета всяко по около три грама, чиито произход тепърва ще се установява. Проверяващите установили, че собственикът на едно от жилищата, се включил е незаконно към електропреносната мрежа.
Иззети са АТВ, мотоциклет “Хонда”, лека кола “ВМW” – седма серия и  “Ауди А8”,  собственост на лица от престъпната група и обект на пране на пари. Издирват се още две возила. С полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление са задържани: П.В./31г./ – Пинко, А.К. /45 г./ - Гаго, З.К. /27 г./ , В.С. /27 г., А.А. /21 г./ и Л.М. /23 г./.
Проститутките "работели" в района на Околовръстно шосе край София, край Ботевград, край аерогарата.

Операцията е под ръководството на Софийска окръжна прокуратура. В нея участват ГДБОП, ОД МВР София.
Операцията е насочена срещу трафик на хора с цел сексуална експлоатация, пране на пари и други престъпления, съобщи главен комисар Николай Николов, шеф на ОДМВР София - София област.

Разследващият екип продължава работата по разплитане дейността на престъпната група.