500 мастербокса контрабандни цигари разкриха гранични полицаи и митничари на ГКПП „Дунав мост" в ТИР с румънска регистрация, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 06.30 часа тази сутрин на граничен пункт „Дунав мост" пристигнал товарен автомобил „Volvo" с румънска регистрация, пътуващ от Атина за Констанца. По документи камионът превозвал изолационни панели.

При съвместна проверка на гранични полицаи и митничари в кухините на панелите са открити по 96 стека цигари „Сapital" без бандерол. По предварителна прогноза се очаква общото количество контрабандни цигари да е над 500 мастербокса.

Шофьорът на тира - А. Г. (40 г.), който е румънски гражданин, е задържан.

По случая ще бъде образувано досъдебно производство.

От МВР съобщават и че сериозно количество контрабандни цигари е иззето и от ямболски антимафиоти. Около 16.30 часа вчера до с. Хаджидимитрово, за проверка е спрян лек автомобил „Фолксваген Венто", управляван от К.Р. (30 г.). С него пътувал Р. Р.(34 г.), и двамата от Ямбол. В автомобила са открити 5 мастербокса (общо 2500 кутии) цигари марка „RAY" без акцизен бандерол. Двамата са задържани за 24 часа.

Също вчера контрабандни цигари са открити и на ГКПП Калотина-гара. Към 17.20 часа, при митническа проверка на влизащите в страната пътници в международния бърз влак, в багажа на двама пловдивчани са открити 160 контрабандни кутии цигари.

М.Д. (59 г.) превозвал 110 недекларирани кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол, а А.Ч.(64 г.) - 50  кутии. Цигарите  са иззети. Съставени са актове за митническо нарушение.