БСП организира национален протест на 26 март /събота/ от 11 часа в столицата. Той ще бъде насочен срещу обедняването на хората, високите цени, замразяване на доходите, увеличаване на безработицата. Това стана ясно на вчерашната среща-разговор на депутатите Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Кирил Добрев с членове и симпатизанти на БСП от общините Ботевград, Правец и Етрополе. Тя се проведе в малкия салон на читалище “Христо Ботев” в Ботевград.
Присъстващите граждани бяха единодушни, че такъв протест трябва да има и изразиха готовност да го подкрепят. Председателят на ОбС на БСП в Ботевград д-р Веселка Златева съобщи, че записване за участие в протеста ще се извършва в партийните клубове до четвъртък. Тя каза, че за гражданите е осигурен превоз. Автобусите ще тръгнат в 9.30 часа от паркинга на читалище “Христо Ботев”.
Начело на националния протест ще бъде Драгомир Стойнев, който е председател на парламентарната социална комисия. Драгомир Стойнев е депутат от Софийска област. Той е член на ботевградската партийна организация на БСП.
По време на срещата-разговор бяха направени и някои предложения от страна на гражданите: да се направят промените в законовата уредба, чрез които да се осъществява обществен контрол върху обществените поръчки и да се търси материална отговорност на общинските съветници, да бъде улесни достъпът на фирмите до оперативните програми. Жители на правешките села Джурово и Видраре за пореден път поискаха помощ срещу ежедневните набези в домовете им.

На срещата бе поставен и въпросът за проекта “АБВ” на президента Първанов. Корнелия Нинова отговори: “БСП и АБВ нямат различия на професионална, експертна и на идеологическа основа”.