Лек автомобил „BMW 316" блъсна полицейска кола в Хасково и рани двама служители на МВР.

Инцидентът станал около 23.50 часа снощи срещу бензиностанция в града, когато полицейски автопатрул подал сигнал със стоппалка на видимо претоварен лек автомобил, собственост на 40-годишна жена от Пловдив. Виждайки полицаите обаче, шофьорът не само че не спрял, но и увеличил скоростта.

Автопатрулът последвал нарушителя в посока към Пловдив, като подавал светлинни и звукови сигнали. Шофьорът навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал изпреварващата го полицейска кола на двупосочното платно. За да избегне удар с "BMW"-то, МВР колата извършила спасителна маневра и излязла извън платното.

От удара е пострадал 32-годишният Делян Борисов, който е транспортиран в болница в Пловдив. Той е с фрактура на лявата ръка и с разкъсно-контузни рани по тялото, но без опасност за живота. Партньорът му - 44-годишният Красимир Койнов, е с разкъсно-контузни рани по главата, бил прегледан и освободен за домашно лечение.

Около девет минути след инцидента друг полицейски патрул видял движещото се с висока скорост „BMW" и направил опит да го спре в хасковското село Клокотница. Нарушителят, който до момента, не е установен, отново не се подчинил на подадените полицейски сигнали и продължил към Пловдив.

Полицията все още издирва водача и автомобила.