Церемонията по откриването на новия спортно-тренировъчен център започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Борис. След това министърът на финансите Симеон Дянков и кметът на Ботевград Георги Георгиев прерязаха лентата на новия спортно-тренировъчен център “Балкан”. “Щастливи сме, че уважихте поканата ни да откриете най-новия обект в общината, който посвещаваме на децата, учениците и младежите от нашия край. Ние благодарим на правителството във ваше лице за грижите и средствата, които осигурява за реализиране на нашите проекти”, каза Георги Георгиев.

“Радвам се, че днес съм сред вас, за да открием това прекрасно съоръжение. Всички трябва да благодарим на кмета г-н Георгиев, на общината и на народните представители от ГЕРБ, които всяка седмица по няколко пъти ни звъняха, за да ни напомнят, че в Ботевград се работи много ударно и правителството трябва да помага. В община Ботевград всичко се развива много бързо, което ни дава основание да смятаме, че с този кмет и с тази община може да се работи и по други проекти. Така че не само в Ботевград да е по-добре, като място за живеене, а да покажем и на други общини как се прави добро място за живот”, заяви министър Дянков.

„От името на Министерството на физическото възпитание и спорта благодаря на г-н кмета за усилията Ботевград да бъде един спортен град, какъвто е бил в годините. Пожелавам ви със здраве да ползвате тази наистина много хубава и модерна зала. Както кметът казва, дано да имаме още хубави поводи да се събираме тук”, каза заместник-министърът на физическото възпитание и спорта, който също уважи събитието. 

На откриването на спортно-тренировъчен център "Балкан" присъстваха още: народните представители от 26 МИР – София област Даниел Георгиев, Емил Димитров, Цветан Сичанов и Светлин Танчев, Линко Лилов - областен координатор на ГЕРБ за Софийска област, Красимир Живков, областен управител на Софийска област, цялото общинско ръководство, общественици, граждани.

Министър Дянков посети и Дома за възрастни хора “Д-р Адриян Атанасов” в ЖК “Васил Левски”. Донка Младенова, която ползва услугите на Дома, подари на вицепремиера своята стихосбирка “За обич...”. Министърът на финансите получи подарък и от кмета Георгиев – буренце с ботевградска ракия. “Традиция е да подаряваме на министрите, които посещават Дома за възрастни хора, буре с ракия. То е от пенсионерската организация във Врачеш, а ракията е от мен”, каза градоначалникът.
Специален поздрав към министър Дянков и придружаващите го лица отправи групата за стари градски песни при пенсионерски клуб, село Скравена.