1 200 души до този момент са заявили подкрепата си за 28-годишния Стефан Петров, който взе заложници в сливенски банков клон и в последствие се предаде. БНР съобщава, че 500 подписа са дали жителите на родното му село Кортен, а останалите са дошли от Фейсбук групата „Да подкрепим Стефко".

Областният управител на Сливен Марин Кавръков заяви, че декларацията в подкрепа на похитителя в клона на "Инвестбанк" в града не е спонтанна и в нея има политически мотив. По думите му, всякакви твърдения в защита на Стефан Петров са „доста вляво от истината" и някой се опитва да криминализира един криминален случай.

Според Кавръков „Кортен има маса други проблеми. На Кортен читалището им тече. Ами, нека направят една подписка, да вземат да съберат по 5 лева да си оправят читалището".

Областният управител предложи да се направи и декларация в защита на канибализма: „Дайте сега всеки, който е гладен, да кажем, че има право да си хареса някой по-млад и по-сочен, да го заколи и да го изяде, защото е гладен. Ако така продължаваме, обществото ни ще се разпадне".