Въпреки неблагоприятните атмосферни условия подготовката за строителството на голф комплекса край Езерото в Правец продължава. От известно време булдозери разриват терена и го подравняват, като тонове пръст се изкарват и наспиват в деретата под манастира "Св. Теодор Тирон". Първите стотина от общо 2000 човека, които ще бъдат ангажирани в строителството пристигнаха преди няколко седмици.

Фирмата инвеститор "Тера тур сервиз" ще вложи 72 милиона лева в изграждането на голф комплекса. За него компанията получи сертификат за първи клас инвеститор и се очаква той да бъде завършен до средата на 2010 г. Първият етап от строителството предвижда изграждането на голф и хотелски комплекси върху терен от над 100 дка. Общо 18 дупки (пар 72) ще има голф игрището, което ще отговаря на стандартите на Асоциацията на професионалните голф играчи. Игрището ще бъде класическо и подходящо за провеждане на международни състезания с обща дължина 6150 метра и две начални и крайни дупки.

В базата на "Правец голф ризорт енд кънтри клуб" ще се включва зала за членове, ресторант, магазин за голф оборудване и паркинг. Общо 200 стаи и 10-15 апартамента ще има пък в хотелската част. Цялата площ, която ще бъде застроена е 24 500 кв. м. и ще разполага със зали за конференция и СПА-център.

Втория етап от изграждането на клуба ще започне през есента на 2008г. Планира се строителство на 78 луксозни къщи на площ от 15 000 кв. метра и шест блока с апартаменти, които ще се продават.