Днес ще бъде направена аутопсия от трима лекари
Досъдебно производство за убийство по член 115 от Наказателния кодекс е образувано по повод смъртта на президента на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов, съобщиха bTV и Дарик радио, като се позоваха на информация от МВР и прокуратурата.
Причините за смъртта на Михаил Михов не са насилствени, заяви шефът на Областната дирекция на МВР в София главен комисар Николай Николов по БНР тази сутрин. Той отказа да даде повече подробности преди да бъде извършена аутопсия. Николов не коментира и слуховете за упояване на Михов чрез подхвърлени лекарства. Днес е аутопсията, не можем повече да гадаем, изтъкна Николов.
Той уточни, че трима доктори, на които може да се има доверие, ще направят аутопсията на Михаил Михов. Заедно с Криминална полиция се работи и са предприети всички мерки по изясняването на случая, заяви още главен инспектор Николов, запитан дали има нови свидетели по случая с Михаил Михов. Няма следи от насилие по тялото на Михов, потвърди инспектор Николай Николов. И подчерта, че има спекулации, които са доста неприятни. Ние с просто око не можем да кажем дали е инфаркт, дали е инсулт. Официалната версия за смъртта на бизнесмена е масиран инфаркт, въпреки това по законодателните процедури е образувана проверка за убийство, добави Николов, цитиран от БГНЕС.
Тялото на мездренския бизнесмен бе открито от камериерка в стая в хотел RIU Правец Ризорт, а сигналът бе подаден на телефон 112 около 12.30 ч. След близо 5-часов оглед от МВР съобщиха, че съдебният лекар е констатирал, че Михаил Михов е починал от масивен инфаркт и по тялото му не са открити следи от насилие.