Бизнес планът на “ВиК Бебреш” ЕООД бе включен в дневния ред на днешното заседание на ОбС. Съветниците гласуваха единодушно “за” неговата реализация през настоящата година. Кметът Георги Георгиев отправи препоръка към ръководството на дружеството – да вземе мерки за намаляване загубите на вода въвъ водоснабдителните системи. “Приемам заложената инвестиция, както и увеличения обем на работа, но не мога да приема загубите на вода. Те трябва да сведат до 5%”, каза градоначалникът. Според него загубите се дължат на кражби. Георги Георгиев предложи ръководството на ВиК да обвърже заплащането на инкасаторите със събираемостта на задълженията и да увеличи заплатите на производствения персонал. 
През тази година водното дружество ще инвестира над 400 000 лв., според данните от бизнес плана. Средствата ще бъда вложени в: ремонт и монтаж на нови ПХ 70/80 в населените места на общината 10 000 лева; подмяна на спирателни кранове на промишлен водопровод в село Врачеш – Пейовски мост, ЕПИК и пречиствателна станция “Чеканица” – 24 000 лв.; основен ремонт на първи модул на пречиствателна станция за питейни води “Чеканица” и смяна на кварцов пясък напорни филтри – 70 000 лева, подмяна на водопровод на ул. “Васил Левски” – с.Новачене – 40 000 лв., подмяна на уличен водопровод на ул. “Медвен” в кв. Паланката, с.Скравена – 15 000 лева; подмяна на част от стоманен водопровод във вилна зона Зелин – 15 000 лв.; изграждане на водопровод, припомпваща станция, външно ел.захранване за новата пречиствателна станция в Трудовец – 60 000 лв.; изграждане на инвестиционен проект за изграждане на водопровод за питейно-битови нужди за регионалното депо – 5000 лв.; изработване на проекти за определяне на експлоатационните ресурси на водоземните съоръжения, проекти за добив и изграждане на санитарно-охранителна зона около водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване на Липница – 7 000 лв., Боженица – 7 000 лв., Радотина – 7 000 лв., Литаково – 15 000 лв.; изграждане на улична канализация в Гурково – 15 000 лв., довършване на канализация на улиците “Бузлуджа” /200м/ и ул.”Цар Освободител” /100 м/ във Врачеш – 30 000 лв.; изграждане на улична канализация в Зелин /под бивша база “Пътстрой”/ - 10 000 лв.; ремонт на ревизионни шахти и подмяна на капаци и решетки на дъждоприемни оттоци на ул.№1 в Зелин – 10 000 лева; пречистване на отпадни води /подмяна на калова помпа на ПСОВ и ремонт на ГПСОВ в Ботевград – 6000 лв.; възстановяване на водостопански съоръжения вследствие на проливни дъждове през декември 2010 год. – 7951, 34 лв.; погасяване на лизингови вноски на закупени машини и автомобили – 78 561 лв. 
Общинската фирма е набелязала конкретни мерки за ограничаване загубите на вода, които са около 51% и включват: загуби по разпределителната мрежа, търговски загуби /2%/ и загуби от пречистване на водата в пречиствателните станции /около 2.5%/. Мерките са следните: провеждане на наблюдения и проверки на водоснабдителната система; изготвяне на воден баланс; определяне на реални загуби; технически и финансов анализ на влиянието на реалните загуби върху експлоатацията на водоснабдителната система, цените на услугите и финансовото състояние на оператора; срокове за отстраняване на авариите; обследване състоянието на водоснабдителната система, откриване и отстраняване на течове и други.