Община Ботевград обяви празничната програма за отбелязване на най-светлия християнски празник Възкресение Христово.
На Цветница  /17 април/ от 10 часа на площад „Освобождение” ще се проведе парад на Младежки духов оркестър и мажоретните състави.
Великденският събор е на 25 април /понеделник/. Той ще започне от 10.00 ч. в центъра на Ботевград с концерт на самодейни колективи от града и селата. От 11.30 ч. Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи тържествен водосвет за здраве на жителите на община Ботевград и ще раздаде великденски яйца и кръстчета. Следва кулинарен конкурс „Традиционни гозби от Ботевградско” с дегустация на ястията, организиран от дружество „Орханиец” със съдействието на Община Ботевград. Той ще се проведе във фоайето на читалище „Христо Ботев”. Желаещите да участват, трябва да се запишат предварително на телефони: 0885901134; 0889535397; 66609, както и на място в общинския пенсионерски клуб при Пенка Маринова. За победителите в конкурса са осигурени парични награди.
Веселието продължава с концерт на Общински духов оркестър, който ще започне от 17 часа, а младежката дискотека на площад „Осбождение” е с начален час 18.00 ч.
Организатори на празничната програма са Община Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев”.