Депутатът от ГЕРБ за Софийска област Даниел Георгиев съдейства да бъдат отпуснати средства от държавата за ботевградската болница. Парите са необходими за неотложни ремонтни дейности и закупуване на нова апаратура за отделението по хемодиализа.
Даниел Георгиев и управителят на болницата д-р Филип Филев са провели работна среща при министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов. На срещата са били обсъдени въпроси, свързани с увеличаване на делегирания бюджет на МБАЛ от 180 000 на 210 000 лева,  с акредитацията на лечебното заведение и отпускане на средства за подмяна на амортизираната апаратура в хемодиалцния център. Министърът е поел ангажимент, че ще бъдат отпуснати 200 000 лева за нови медицински апарати в отделението.
По линия на Европейския съюз ще бъдат отпуснати около 60 000 000 лева за ремонт на общинските болници. На този етап не е ясно как ще бъдат разпределени тези средства. Народният представител е поел ангажимент да информира своевременно ръководството на болницата и общината за стъпките, които трябва да предприемат за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ за ремонтни дейности в МБАЛ – Ботевград.