Задържани са двама мъже и жена в Бургас, набирали и предлагали момичета с развратна цел. Задържаните са М.З./38 г./, съпругата му - Т.З. /36 г./ и Д.П /36 г./.

Това съобщиха от полицията в Бургас.

Извършени са обиски претърсвания и изземвания от три адреса в Бургас, като са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти и други документи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Иззети са и два леки автомобила, с които е извършвано транспортирането на момичетата до съответните адреси.

Към момента пред съдия са разпитани пет от момичетата жертва на вътрешен трафик, като една от тях е непълнолетна.

М.З., Т.З. и Д.П. са задържани за срок от 24 часа, като предстои да им се повдигнати обвинения и да се удължи срока на задържане с прокурорско постановление.

М.З. е криминално проявен и осъждан за такъв вид извършено от него престъпление през 2005 година. Д.П. също е криминално проявен, като е извършвал противозаконни отнемания на МПС и хулигански прояви.

Дейността им протича, чрез набиране на клиенти посредством обяви, публикувани в местни бургаски вестници с текст: "Студентки предлагат секс срещу заплащане".

Момичета на възраст от 17 до 23 години, пребиваващи в Бургас са извозвани до клиентите на съответните адреси от М.З. и Д.П., с ползваните от тях леки автомобили.

Сумите в размер на 100 лева за час са получавани от момичетата, като половината от тях са предавани на М.З. и Д.П.

Групата е наблюдавана в продължение на четири месеца от бургаските спецполицаи, които са пристъпили към задържането на 12 април тази година след съгласуване с Районна прокуратура - Бургас.