Прекъсването работата на PlayStation Network и услугата Qriocity на Sony, което продължава вече четвърти ден, изглежда, че няма да бъде преустановено скоро, защото компанията днес съобщи, че преправя мрежата си, за да бъде по-добре защитена от атаки.

Вчера Sony съобщи, че прекъсването в работата на мрежата е причинено от външно проникване, но не предостави подробности.

PlayStation Network е използвана за онлайн игра в PlayStation 3 и за продажби на софтуер за PlayStation Portable. Услугата Qriocity работи на инфраструктурата на същата мрежа и осигурява аудио и видео за потребителска електроника на Sony.

Sony също така съобщава, че работи денонощно за възстановяване на мрежата, но не съобщава, кога ще бъде готова.

Прекъсването в работата на PlayStation Network и Qriocity прави невъзможно за притежателите на PlayStation 3 да играят игри онлайн. Игрите в мрежа, при които потребителите играят заедно с други в битки в реално време, предизвикателства и приключения, са много популярни и имат милиони потребители, особено в почивните дни от седмицата, съобщава kaldata.bg.

Уеб сайтът PlayStation.com бе атакуван по-рано този месец от групата хакери, наречена Anonymous. Според слухове, групата е ядосана на Sony, защото компанията съди двама притежатели на PlayStation 3, разпространили код, който позволява софтуер на трети лица и операционни системи да бъдат задействани на конзолата.