Стар познайник на полицията, ограбил три жени в Етрополе и Пирдоп, е задържан за 24 часа в полицията. Етрополски криминалисти заловили 23-годишния младеж след нападение на младо момиче в неделя късно вечерта. Девойката се движела по бул. “Руски”, когато била изненадана от грабителя. Той я нападнал в гръб, съборил я на земята и след борба, нападателят издърпал от ръката й мобилния телефон. Скоро, обаче е задържан от полицаи в покрайнините на града. Мобилният телефон е иззет при обиск на младежа.
В хода на разследването е изяснено, че криминалисти от РУП-Пирдоп работели за разкриване на два грабежа на жени, извършени през 2010 година по идентичен начин. Полицаите се насочили към Н.Н., адресно регистриран в Пирдоп, но се подвизавал в други райони.
Вчера задържаният е приведен в районното управление в Пирдоп. Установено е, че на 28 януари м.г. късно вечерта Н.Н. проследил и нападнал 49-годишна жена пред дома й. Отмъкнал й дамската чанта с документи, три дебитни карти, златни накити, два мобилни телефона и около 70 лв. Потърпевшата подала незабавно сигнал в полицията, но не могла да даде точно описание на извършителя.
В края на юли м.г., след полунощ,  в района на градската градина Н.Н. нападнал млада жена докато разговаря по мобилния си телефон. Нападнал я в гръб и й взел телефона.  Този път пострадалата описала по-точно нападателя и полицаите се насочили към вероятния автор на престъплението. В момента криминалисти установяват инкриминираните вещи – златните накити били пласирани в заложна къща, а телефоните били препродадени няколко пъти.
Грабителят е известен на полицията за кражби. Криминалисти от РУП-Пирдоп продължават разследването по двата случая .
рдоп продължават разследването по двата случая .