Американският концерн Крайслер разкри плановете си за компанията Jeep до 2014 година. Те са си поставили амбициозната задача да продават по 800 000 автомобила годишно, като 125 000 от тях в Европа.

Това ще рече, че от Jeep ще трябва почти да удвоят продажбите си за три години, тъй като през 2010-та те бяха 420 000. Разбира се, всичко това се планира да бъде осъществено чрез пускането на нови модели, които да са по-атрактивни от настоящите.

От Jeep ще се съсредоточат изключително в засилването на продажбите си в Европа, а за целта са предвидили въвеждането на три нови модела на Стария континент, както и предлагането им с повече дизелови двигатели.

Дилърите на американската марка в Европа ще бъдат увеличени от сегашните 450 на 650, като това ще стане благодарение на италианския концерн Fiat, който вече е най-големият акционер в Chrysler.

Новите модели ще се появят на местата на Cherokee, Compass и Patriot, като любопитното е, че два от тях ще се сглобяват в завода на Alfa Romeo, намиращ се в Италия.