Днес Етрополе стана домакин на първата спортна надпревара между отбори на земеделските производители в Софийска област. Участниците бяха посрещнати пред вратите на залата с хляб и сол.
Състезанията бяха в дисциплините „футбол на малки вратички” и „волейбол”.
Откриването стана в зала „Чавдар” от заместник-кмета на Общината Росица Христова. След това танцьори от фолклорния насамбъл на Калинка Пушкарова се представиха с великолепните си изпълнения.
За волейбола са явиха 3 отбора от Етрополе, Копривщица и Сливница.
За футбола на малки вратички сили премериха 6 отбора, разделени в 2 групи:
• А-група -  Етрополе, Долна Баня и Сливница
• Б-група – Копривщица, Самоков и Ихтиман
Победителите: на волейбол отборът на Етрополе, следван от тези на Копривщица и Сливница.
При футболистите победител стана отборът на Долна Баня, следван от Самоков, Етрополе и Ихтиман.
Купите на победителите и почетните грамоти за участие в спортния празник  връчи Росен Коцев – директор на Областна дирекция на фонд „Земеделие” - Софийска област, което стана също в спортна зала „Чавдар”.
Ето какво каза той за сайта след края на състезанието: „Идеята за този спортен празник дойде съвсем спонтанно между нас и областният управител Красимир Живков. Той е организатора и купите за първенците са от него. Впечатлението ми от състезанието е много добро. Основният проблем, който установяваме като първи път, че заради празника дойдоха по-малко отбори. Това ще го имаме в предвид при следващи срещи.
Идеята ни е това да продължи и да се превърне в традиция за земеделските производители от Софийска област”.
Своето впечатление сподели и един от състезателите: „Ние се познаваме помежду си като колеги и днешните състезания бяха като част от празника. Затова ги нямаше грубата игра и излишното напрежението помежду ни. Прекарахме си чудесно, а и вашата организация беше на много високо ниво.”