ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” изпрати Випуск 2011. И този път ученици и учители бяха подготвили оригинална забавна програма за изпроводяк на зрелостниците. Тържеството започна с танц на мажоретките, които направиха шпалир на завършващите ученици от двата класа с класни ръководители Стефка Граматикова и Стефан Чолаков. Директорът на учебното заведение Венета Терзийска поздрави Випуск 2011. “Неусетно изминаха 12 поредни години училищен труд, изкачвайки стъпка по стъпка, за да превземете голямата крепост – науката. Вярвам, че всеки от вас ще остави в сърцето си най-светлите и хубави мигове училищен живот от гимназията”, каза г-жа Терзийска в началото на словото си. Тя призова завършващите учениците да уважават себе си, приятелите, родителите си и да не забравят родното училище, и учителите си. Директорът на гимназията пожела на дванайсетокласниците “дързост и воля, успешно навлизане в просторите на живота и смислено утвърждаване в обществото на България”. 
Празникът продължи с танци, песни и хумористични скечове. Артистични ученици от 11-ти и другите по-малки класове се превъплатиха в ролите на емблематични водещи от телевизионния екран, на по-атрактивните ученици от 12-ти клас и на учители, което приповдигна настроението на всички присъстващи в двора на учебното заведение. Бяха обявени различни номинации: за черна овца на випуска, за математик, философ, най-секси дупе, за миньонче на випуска, любовна двойка, най-чаровна усмивка и други. Всеки победил в своята категория получи грамота и лента с приза, които да му напомнят за днешното събитие.
С приза “Отличник на випуска” бе удостоен Любослав Иванов от 12 “а” клас, а с “Отличничка на випуска” – Красимира Божинова от същия клас  
Дванайсетокласниците предадоха Книгата на випуска на 11-ти клас, благодариха на своите учители за получените знания и грижи през 5-те години на обучение, а след това огласиха с песни и танци двора на училището. На финала на шоуто зрелостниците получиха символичен подарък от “водещия Слави Трифонов” – багер, който да им напомня, че пътят в живота на човек не е лек.