Криминалисти от РУП-Ботевград и колегите им от областната дирекция разкриха грабеж и кражба на самотноживеещи в с Рашково. Двете престъпления били извършени в неделя следобед между 15  и 17 часа.

Собственикът на една от къщите сигнализирал в полицията, след като заварил дома си обърнат наопаки и установил, че му няма въздушна пушка и 160 лв. Докато полицаите извършвали огледа на местопроизшествието, дошъл и съседът. Той разказал, че към 15 часа петима маскирани взломили задната врата на къщата му, набили го, вързали го за леглото и отмъкнали две моторни резачки, 50 лева и мобилния му телефон, след което избягали в посока Мездра. След два часа мъжът успял да се отвърже и тръгнал да търси помощ при съседа си.  В хода на разследването полицаите установили автомобил с врачанска регистрация, който се навъртал наоколо и един от нападателите. След два дни в гориста местност били открити капачето на мобилния телефон, обект на грабежа, и една от маските на извършителите.

Вчера във Враца за 24 часа бил задържан Т. Т. /31 г./, един от авторите на престъпленията, известен за кражби. При обиск в дома му била иззета и едната моторна резачка. Криминалиясти продължават да издирват аверите на задържания - криминално проявени, известни за грабежи, съобщава пресцентърът на МВР.