Гостите на Мартин Карбовски, които се появяват в предаването му "Отечествен фронт", измират масово! Вече шестима от събеседниците на скандалния журналист починаха малко след като интервютата им бяха излъчени в ефир.

Злокобният феномен беше забелязан даже във Великобритания, където престижният в. "Гардиън" му посвети статията "Прокълнато ли е българското телевизионно предаване "Отечествен фронт"? Шокиращият факт се потвърди и преди две седмици, след като в пожар загина народният лечител Халил Баев - броени дни след като беше гостувал на Карбовски.

Английският вестник "Гардиън" цитира разследването, като припомня, че през последните две години шестима души са починали скоро след като са взели участие в предаването. Първият случай е с бившия затворник Марин Розата, припомнят британските колеги. Марин от Тервел е починал дни след интервюто на Карбовски, а внезапната му смърт е предизвикала слухове за черна магия.

85-годишната пенсионерка Гена, която разказа пред Карбовски как краката й са изядени от кучета, умира в съня си скоро след участието си в предаването.

Следващата "жертва" е Иванка Арсова - 62-годишна собственичка на чудодейна икона на Богородица. За иконата се твърди, че плаче с истински сълзи, което привличало много богомолци. Иванка е починала от скоротечен рак.

Според "Гардиън" най-странният от всички случаи е на билкаря Халил Баев, който загина при пожар в дома си. Д-р Халил, както го наричаха многобройните му пациенти, сред които и доста ВИП-личности, първоначално се спасил от огъня, но се върнал в горящата къща, за да спаси черната си котка, което го погубило.

Откакто се раздуха за зловещите случаи, екипът на Карбовски, който кани гостите, е силно затруднен. Хората масово отказвали да се появят в предаването му, тъй като се страхували прокобата да не застигне и тях.

Колега на водещия дори предложил в студиото да направят водосвет и да се прочете Киприановата молитва, за да прекъснато ужасяващото явление.

Запознати смятат, че проклятието е дошло от някой от участниците в тв продукцията. Журналистът често прави репортажи за роми и нищо чудно някой от тях да му има зъб, а както е известно, циганската магия е най-силната, коментират вещи в занаята.

От "Гардиън" припомнят, че "Отечествен фронт" съвсем не е първата продукция, привлякла злите сили. Британското издание цитира трилогията "Полтъргайст", която стана известна и с факта, че четири от звездите във филма са починали преди премиерата му. Подобно нещо се твърди и за поредицата за "Супермен", която свързва нещастните съдби на Кристофър Рийв, Марго Кидър, Марлон Брандо и Ричард Прайър.

Подобна е участта на актьорите и екипа на сериала "Женени с деца" - неколцина от тях, сред които и създателят му Рон Левит, намират смъртта си веднага след старта на комедията, а други се разболяват.

Последната, докосната от проклятието, е Кристина Апългейт, която бе диагностицирана с рак на гърдата преди няколко години.

В България също имаме подобен злокобен феномен - филмът "Козият рог". Според специалисти ходжи са направили черна магия на екипа на лентата още по време на снимките. Нелепи инциденти, катастрофи, убийства и нелечими болести покосяват едни след друг всички, работили за хитовата продукция.