С полицейска мярка за 24 часа в РУП-Етрополе бил задържан ботевградчанин, заплашвал с пистолет етрополец. Задържаният И.Д., заедно с брат си нахлул в ученическо общежитие в с.Брусен, за да разследва сам кражба.
В районното управление бил получен сигнал на 112 за непознати мъже, които нахлули в общежитието на училището и заплашвали децата. Непосредствено след това било получено телефонно обаждане от етрополец, че двама дошли в апартамента му, като единият опрял пистолет на тила му и поискали 350 лева.
Служителите на реда започнали незабавно работа за установяване на нападателите. В хода на разследването станало ясно, че в късния следобед И.Д. /43 г./ и брат му М.Д. /49 г./ отишли при баща си в с.Брусен. Възрастният мъж споделил, че преди няколко дни деца от училището влезли в дома му и откраднали 350 лева. Афектирани от това, двамата братя решили да правят собствено разследване и нахлули в общежитието.
След това отишли и в апартамента на криминално проявения Г.Г. /34 г. /, където И.Д. го заплашил със законно притежавания си пистолет, тъй като го заподозрял за съучастник в извършване на кражбата. Съседи чули свадата и се намесили, а двамата нападатели се отправили към Ботевград.
Снощи братята били доведени в районното управление, И.Д. предал законно притежавания си пистолет “Макаров” и разрешително за неговото носене. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.
Работата по случая продължава.