Трупът на 6-годишния Стефан Стефанов, който вчера бе обявен за издирване, е намерен, съобщиха от пресцентъра на МВР Варна.

Стефан Станиславов Стефанов е в неизвестност от 14 май. За последно момчето е забелязано около 15.00 ч. на 14 май, когато излязло да играе пред дома си. Детето е било облечено в червено долнище от анцунг, черна блуза и бели чехли.

 
Стефан Стефанов

От вътрешното министерство засега не потвърждават това. От там обаче уточниха, че намереното тяло е на дете.

 

Читател на news.bg от Варна съобщи, че трупът е открит в канал от на ул. „Струга". В момента в района се извършват ремонтни дейности.

Тялото е било натъпкано в чувал за боклук и е намерено от случайно минаващ клошар. В момента криминалисти работят по случая.

Говорителят на ОДП Варна Калинка Пенчева поясни, че причината за смъртта на детето е удушаване. Аутопсията на трупа все още не приключила.

Извършването на аутопсията на трупа на детето бе забавена заради обявената вчера от съдебните лекари стачка заради неизплатени възнаграждения още от средата на миналата година.

Малко по-късно обаче стана ясно, че съдебният медик Добринка Радойнова се е съгласила да направи оглед на откритото тяло на шестгодишното дете.

Окръжната прокуратура цяла сутрин води преговори с патоанатомите да направят аутопсия на детето, уточни окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Той не потвърди категорично, че намереното тяло е на 6-годишния Стефан, но също посочи, че най-вероятно става въпрос за него. Прокурорът съобщи още, че заради така създалия се проблем, който той описа като огромен, се обмисля да бъдат извикани патоанатоми от други градове.