На първо място сред противообществените прояви на учениците за миналата година са кражбите, отчетоха от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Като последен хит се очертавала кражбата на мобилни телефони. GSM-ите били предпочитани за крадене, тъй като са най-бързо ликвидни, а парите за тях малките крадци получавали веднага.

Сред противообществените прояви на малолетни и непълнолетни се нареждат още хулиганските постъпки, като чупене на стъкла на домове и автомобили. Бягството от дома и скитничеството е на трето място, а на четвърто е кражбата на автомобили.

Най-малкият крадец на моторно превозно средство, регистриран през миналата година е едва на 10 години. Малчуганът изчакал родителите му да заспят и около два часа през нощта взел ключовете от домашния микробус и тръгнал на разходка. Спуснал се от квартал „Христо Ботев” към Автогарата, където му свършило горивото. Така нощната разходка приключила бързо, а малолетният шофьор бил заловен от полицията.