През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи с 23 ранени, от които един е с опасност за живота, съобщиха от СБА. В района на София са станали 37 леки и 3 тежки пътнотранспортни произшествия със 7 ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и хлъзгави. Пътните настилки на места по АМ Тракия, Хемус, Марица и Люлин са сухи.

Със заповед на кмета на София, до 25 май се забранява движението на товарни автомобили в отсечката между Симеоново и Младост по южната дъга на околовръстния път на София.

До 30.09 се забранява движението на тежкотоварни автомобили, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища І клас, както и по автомагистралите на страната за времето от 16 ч. до 22 ч. за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

Очаква се засилено полицейско присъствие по пътищата в следобедните часове заради сериозния трафик към София и по-големите градове след края на почивните дни.

По данни на Центъра за градска мобилност, в момента в столицата няма сериозни задръствания. 3-4 минути забавяне се очаква в районите на бул. "България", пл. „Руски паметник" и кръстовището на бул. „Тодор Александров" и ул. „Опълченска".