Това е мечтата на д-р Френгов, която, според неговите думи, може да бъде реализирана със съдействието на болничното ръководство. Акушер-гинекологът смята, че оборудването на ВИП стои е една добра възможност отделението да увеличи приходите си. Практиката показва, че има местни жени с възможности, които избират софийските болници заради по-специалните грижи и стаите с екстри, които се предлагат в техните отделения - каза д-р Френгов. Иначе за миналата година Родиното отделение е отличник на МБАЛ - Ботевград. То отчита печалба от 65 000 лв.

“От здравната каса отпускат по 400 лв. за нормално раждане. Същата сума се превежда и за секцио. За операцията средствата не са достатъчни, но на този етап успяваме да се справим с положението. Един от най-големите проблеми на отделението е липсата на  ехограф, което много затруднява работата ни, защото трябва непрекъснато да предвижваме родителките до рентгена. Разбрах, че на предстоящата сесия има предложение до ОбС да бъдат отпуснати 10 000 лв. за закупуване на такава апаратура. Ако съветниците гласуват средствата, които са напълно достатъчни, проблемът ще отпадне. Имаме и нужда и от електронож” – каза още за botevgrad.com д-р Френгов – завеждащ Родилно отделение.

От началото на 2008 година в ботевградската болница са родени 21 бебета. Радостното е, че абортите не са се увеличили през годините. За 2007 год. регистрираните аборти в МБАЛ са 158. От тях 120 са направени по желание на пациентки, а останалите са спонтанни. Цифрите са почти същите и за предходната 2006 год. – съобщи д-р Френгов.