Ботевградчанката Янка Цекова, живееща в блока на ул. “Витоша” 20 е сигнализира полицията за своя съседка, на около 60 години, която размахала нож пред сина й и неговите приятели от същия блок. Причината за скандала била, че децата изцапали вратата на гаража й.

“Живеем от 13 години в блок на "Витоша" 20. До момента не помня да е имало друг подобен случай, не съм виждала такава агресия, и то насочена към деца. Хубавото на нашия блок е, че в него живеят предимно млади семейства и много деца на различни възрасти. Най-големите са 17-18 годишни. Те си имат определено място до блока, на което се събират, за да поприказват, да играят карти. Най-малките деца играят около пързалката в зелената площ. Единият ми син, който е на 12 години, и момчетата около неговата възраст, създадоха свое място зад блока, под едно голямо дърво. Там си изградиха нещо като къщичка с подръчни материали. Покриха я с дъски и найлон, дори ходиха при майстор да ги посъветва как да уплътнят покрива, така че да не тече, когато вали. Децата бяха щастливи, че осъществиха мечтата си за собствена територия, на която да се събират. Ние, родителите, също бяхме доволни, че те не скитат по улиците, че се стремят да градят, а не да рушат. Проблемът е, че децата не могат да стоят мирни през цялото време. Те излизат от къщичката, за да поритат топка, да се раздвижат. Случва се топката да се удари в гаражите срещу къщичката, но никога не ми е минавало през ума, че това ще стане причина за голям скандал и заплахи”, разказа Янка Цекова. Тя сподели, че на 14 юни, около 19.20 часа, синът й се прибрал изпотен с изкривени пръсти на ръцете и й разказал, че съседка е размахвала нож пред него и приятелите му за това, че изцапали вратата на гаража й. След това с ножа раздрала найлона на къщичката, което потресло децата. 
“Преди синът ми да се прибере вкъщи, чух, че на двора има скандал, но не излязох да видя какво се случва. След като той ми разказа за поведението на разярената съседка, на която знам само първото име – Ирина, излязох, но тя се беше прибрала. Скандалът обаче продължи. Тя се показа на терасата и започна да крещи, че иска да й се изчисти вратата, че си плаща и никой не може да я уплаши, след което си хвърли фаса върху мен. Потърсих домоуправителя за съдействие. Той отказа да ми даде трите имена на жената. Тогава се обърнах към органите на реда. Запознах ги със случая. Дежурните полицаи реагираха веднага. Те дойдоха на място и разпитаха съседката. Тя започна да се оправдава, че била под афект, тъй като децата я обидили. Думите й обаче не отговарят на истината. Това могат да потвърдят и децата.”, сподели още Янка Цекова. Тя каза, че е ужасена от подобно отношение към непълнолетни и смята, че то не трябва да остане безнаказано. Според притеснената майка, агресията в училищата няма да престане, докато има възрастни, които са агресивни към децата.
Разказът на Янка Цекова бе потвърден от още две майки, чиито деца са присъствали на скандала.
От полицията казаха, че са запознати със случая. По него е образувана преписка, която още днес ще бъде внесена в Районна прокуратура.