Група, специализирала се в извършването на въоръжени грабежи на територията на столицата, е задържана от столичните криминалисти.

В резултат на проведеното разследване тази сутрин в домовете им в с. Петърч служителите на реда заловили 21- годишен от Горна Оряховска, криминално проявен за кражби и грабежи и вече осъждан за кражби, 20-годишен, осъждан за кражби, И.Ц.(20 г.) - криминално проявен за кражба и хулиганство и Т.И.(30 г.), неизвестен до сега на полицията.

И тримата са от Петърч. В.В. живеел в селото без адресна регистрация, уточняват от СДВР.

Установено е, че само през този месец групата е извършила три грабежа, като действала предимно вечер след 21.00 часа.

Разследването започнало след подаден сигнал на 11 юни, когато трима маскирани нахлули в магазин за хранителни стоки в ж.к."Люлин" 8, заплашили продавачките с пистолет и отнели оборота от около 500 лева. След два дни бандата повторила удара - този път в магазин за хранителни стоки в ж.к."Надежда".

Там трима неизвестни нападнали и били продавачката, за да им даде оборота от около 600 лева.

В следствие на побоя се наложило тя да бъде настанена в болница.

Третият удар е регистриран на 15 юни в магазин за хранителни стоки в ж.к."Люлин" 2 - почеркът бил същият - след заплаха с пистолет отнели насила от продавачката 500 лева. Установено е, че Т.И. бил шофьор на групата - с автомобил той изчаквал грабителите наблизо, за да покрият бързо следите си.

По време на разследването станало ясно, че те са автори и на още един грабеж, извършен май месец. Тримата нахлули в частен дом в Костинброд, заплашили възрастна жена, завързали я и отнели 30 лева и мобилен телефон.

При претърсванията в домовете на четиримата криминалистите са открили дрехите, с които са извършвани грабежите и оръжието на престъпленията.

Четиримата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Предстои доклад на материалните в СРП, а работата по документирането на престъпната им дейност  продължава.