Канабис и амфетамин са били укрити в пратка до двама лишени от свобода в бургаския затвор.

Това съобщиха от ОД МВР - Бургас.

В Първо Районно управление Полиция - Бургас е получено съобщение от дежурен главен надзирател при бургаския затвор, за това че на гишето за приемане на хранителни пратки - в колет, съдържащ освен храната и чифт спортни обувки, са намерени укрити в спротните обувки две пакетчета със зелена тревна маса (канабис) с общ грамаж около 10 гр. и пликче с около 30 бели кръгли хапчета (амфетамин).

Колетът е изпратен от сливенчаните И.Д., 54 годишна, и М.Г., 19 годишен, до двама от лишените от свобода, изтърпяващи присъдата си в бургаския затвор. Работата по случая продължава.

Вчера в РУП - Несебър е получено съобщение от 18-годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че около 13.00 ч. е установил липсата на портфейла си, съдържащ сумата от 400 евро и лични документи от хотелската си стая. Продължава работата по случая.

Около 04.00 ч. тази сутрин в РУП - Несебър е получено съобщение от 26-годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това, че около полунощ през незатворената балконска врата на стаята й, е проникнато в хотелското помещение, обитавано от семейството й, като е извършена кражба на три лаптопа, мобилен телефон и сумата от 500 евро и 7 000 руски рубли.

Служителите на РУП - Несебър продължават разследването по случая.