Мега звездата на руската поп сцена Филип Киркоров пристигна днес на летище София с чартърен полет от Москва . Той е на българска земя специално за участието си в Music Idol.

Веднага след пристигането си Киркоров се отправи към Варна, където в понеделник ще трябва да седне сред Вили Казасян, Есил Дюран и Димитър Ковачев - Фънки, за да даде своите оценки на кандидат идолите.

Следващата седмица Люси Дяковска отново ще отсява най-добрите сред кандидатите за музикална слава в България. В момента тя е в Германия за снимките на новия клип на "No Angels".

1200 души прослуша предварителното жури на Мusic Idol вчера, в първия ден от кастинга във Варна.

Шикозният Гранд Хотел-Казино "Интенационал" в "Златни пясъци" беше окупиран от най-нетърпеливите млади таланти още в 7,30 часа сутринта. Някои от тях дори бяха насядали на плажната линия пред хотела, въпреки студеното време, в очакване на старта на кастингите.

Макар че още на прослушването в Русе двама от участниците, които не отговаряха на възрастовите ограничения не бяха допуснати напред в надпреварата, в морската столица се появи поредният кандидат за слава, който не покрива изискванията.

Това беше Иванка Петрова от Варна, която е на седемдесет и седем години. Отличната й певческа форма накара журито все пак да чуе нейното изпълнение. Малко по-късно тя заяви, че е страхотен фен на Music Idol и това е причината, за да се яви на кастинга.

За разлика от талантите от крайдунавския град, които заложиха предимно на поп-фолк и фолклорни парчета, тези, които се явиха на второто предварително прослушване, разчитаха предимно на известни поп, соло и рок песни.

Най-предпочитаните парчета се оказаха "Hero" на Маря Кери и "Мy Heart Will Go On" на Селин Дион. Някои от кандидат идолите заложиха на "За тебе песен нямам" на Невена Цонева и "Аз и ти, ти и аз" на Теодор Койчинов.

Сред изпълненията не липсваха и комични опити за пеене, които със сигурност ще се превърнат в емблематични за второто издание на Мusic Idol. След края на първия предварителен кастингов ден Етиен Леви, Свилен Ноев и Борис Чакъров отсяха деветдесет души, които ще имат шанса да се явят пред същинското жури в понеделник и вторник.

Още хиляда и двеста души днес ще демонстрират своя талант в най-голямата певческа надпревара.