Териториалното звено „Борба с организираната престъпност" (ТЗБОП) в Пазарджик е задържало дилър на наркотици и трима негови клиенти, са съобщили от Областната дирекция на МВР-Пазарджик.

Акцията е част от по-голяма операция срещу разпространението на дрога в областния град.

Антимафиотите са засекли 32-годишния К.П. от Пазарджик. При направения личен обиск у него били открити две хартиени пакетчета-тип писмо, съдържащи хероин.

В рамките на операцията снощи спецполицаите са атакували джип „Лексус" на улица в града. Водач на луксозното возило бил 23-годишният жител на Пазарджик П.Д., а заедно с него пътувала и 33-годишната му съгражданка М.К.

В момента на извеждането им от автомобила младата жена успяла да погълне две хартиени пакетчета с дрога. Тя е транспортирана в болница, където наркотикът е изваден. След направения полеви наркотест се оказало, че отново става дума за хероин.

Час по-късно антимафиотите извършили претърсване в жилището на А.Ш. на 33 години в града. За него органите на реда разполагали с информация, че е дилър на хероин, а заловените до момента двама мъже и една жена са негови клиенти. В апартамента са открити малки количества хероин и марихуана, както и консумативи за тяхното разфасоване. И четиримата са задържани в ареста на РУП-Пазарджик.

По случаите са образувани полицейски производства.