Димитър Корморана е убитият и изхвърлен в морето край Варна мъж. Тялото бе открито в района на Първа буна от собственик на лодка.

Установено е, че се касае за извършено тежко криминално престъпление - убийство, съобщават от МВР Варна.

Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК.

Установена е самоличността на Димитър - 48 годишен мъж, живущ в кв. „Галата". На 14 май той е напуснал дома си и по молба на родителите е обявен за издирване.

Извършената вчера аутопсия в МБАЛ 'Св.Марина' е установила травматични увреждания - рани в теменната област, счупване на черепа и множество кръвонасядания. Причината за смъртта е тежка черепно мозъчна травма.

Назначена е и тройна съдебно медицинска експертиза. От извършения начален оглед при изваждането на трупа беше установено, че двата крака са завързани в областта на глезените с въже, вързано със специфичен възел, като към единия край са прикрепени /вързани/ два броя метални топки.

Извършен е повторен оглед на трупа, при който има иззети още веществени доказателства. Издирвателните мероприятия до момента са установили факти свързани с движението на лицето от изчезването му, лицата с които се е срещал, разпитани са в качеството на свидетели няколко лица.

Мярка 'полицейско задържане' е наложена на 63 - годишен мъж от кв. Аспарухово, за който се установява съпричастност към извършеното тежко криминално престъпление. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.