Стари познайници на полицията – 19-годишен младеж и малолетно момче нападнали и ограбили пийнал етрополец, установиха след разследване местни криминалисти. Инцидентът се разиграл в неделя късно вечерта в покрайнините на града. Потърпевшият се прибирал към дома си, когато бил изненадан в гръб от двама, които го съборили на земята, нанесли му няколко удара, претършували джобовете му и отмъкнали мобилен телефон и 20 лева.
Етрополецът отишъл да съобщи в полицията за инцидента, но не бил адекватен и не могъл да даде никакво описание на извършителите.
Полицаите започнали незабавно работа по случая и скоро достигнали до информация за авторите на престъплението – криминално проявените К.Ц. /18 г./ и 12-годишно момче. Вчера извършителите били доведени в районното управление и признали стореното. Откраднатият мобилен телефон е открит в дома на малолетния, укрит  от майка му. К.Ц. е задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа, а малолетният – след снемане на обяснение в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, предаден на родителите.
По случая се води преписка.